Whiskey

De wonderen zijn de whisk(e)y nog niet uit! Ben je op zoek naar gangbare whisk(e)y of wil je een smaaksensatie van een onbekende stokerij? Wij hebben het in huis! Van rokerig tot soepel, van amberkleurig tot aan lichtgoud, alles is mogelijk. Kom gerust langs, we helpen je graag.

Waarom Whiskey?

Er zijn weinig dranken op de wereld waarvan de diversiteit in smaak zó groot is. Het gebruik van de ketels, houten vaten, temperatuur en talloze andere factoren zijn van invloed op de smaak van deze bijzondere drank. Van weergaloos soepel tot een straffe, rokerige afdronk. In de wonderlijke wereld van whiskey stop je nóóit met ontdekken!

Onze collectie is enorm breed. Uiteraard vind je bij ons klassiekers als Glenfiddich, The Balvenie, Jack Daniels en Kilbeggan. Daarnaast streven wij er dagelijks naar om onverwachtse flessen en merken te vinden voor een vaak zeer betaalbare prijs. Denk daarbij aan de collectie van Hyde (Ierse whisky) of Klonakilty. Op zoek naar iets ánders? Bij ons ben je aan het juiste adres. 

Assortiment

FunFact

Is het whiskey of whisky? Deze vraag krijgen we regelmatig. De schrijfwijze hangt af van het land waar de whiskey vandaan komt en gebruikte graansoort! In o.a. Schotland en Canada schrijven ze het zonder E. Ook als er gerst gebruikt wordt is het zonder E. In Ierland en de Verenigde Staten schrijven ze ‘whiskey’ mét een E. Nou horen wij je al denken: Da whis ‘k ny!

er is meer...!

We hebben een uitgebreid assortiment met whisk(e)y, bourbonrum, likeur, tequila en jenever. Kom gerust even langs om te kijken wat we hebben staan.

©2021 - Schavuit & Co

Algemene voorwaarden

Share This