Tequila

Eerlijk toegeven, wie van de lezers had meteen het deuntje in zijn hoofd bij het zien van deze dranksoort? Tequila is wereldberoemd, al zullen er veel mensen minder goede herinneringen aan hebben. Dat is eigenlijk jammer. Waar in het studentenleven tequila met dienbladen tegelijk over de toonbank vliegt heeft de drank veel meer diepgang dan je zou denken op voorhand. Daarvoor moeten we wel op de boot naar jawel: Mexico!

Waarom Tequila?

Mensen die zeggen dat tequila geen smaak heeft hebben nog nooit goede tequila gedronken. De drank is namelijk de nationale trots van Mexico. Écht goede tequila bestaat voor 100% uit blauwe weber-agave. Dat is een vetplant met grote stekelige bladeren die van nature veelvuldig voorkomt in Mexico. Minder goede tequila moet voor minstens 51% bestaan uit het sap van deze bijzondere plant. De plaats Tequila, daar komt de naam vandaan, is een plaatsje in de regio Jalisco. De smaak van de kenmerkende plant is uniek!

Gelukkig hebben wij meer te bieden dan simpele tequila met zout en limoen. De traditionele Mexicanen slaan tequila niet achterover, maar nippen ervan als echte connaisseurs. In ons assortiment vind je bekende tequila merken Scorpions. Daarnaast duiken we ook graag de diepte in met meer eigenzinnige flessen. Bijvoorbeeld Don Fernando en Herencia Mexicana. En nee, je krijgt géén sombrero bij je aankoop! 

Assortiment

FunFact

Het ontstaan van de drank gaat helemaal terug naar de Azteken. Van de agaveplant maakte zij zelf een gefermenteerde drank. De legende vertelt ons dat op een dag de bliksem insloeg op een agaveplant, deze openspleet en het sap deed koken. De Azteken zagen dat destijds als een goddelijk teken en het sap werd dan ook gebombardeerd tot het elixer van de Goden! Waarom zou je na zo’n verhaal nog nee zeggen tegen tequil-ja? Precies!

er is meer...!

We hebben een uitgebreid assortiment met whisk(e)y, bourbonrum, likeur, tequila en jenever. Kom gerust even langs om te kijken wat we hebben staan.

©2021 - Schavuit & Co

Algemene voorwaarden

Share This