Likeur

Hou je meer van zoete dan van straffe dranken? Dan adviseren we je om eens langs onze likeur stellage te lopen. Er zijn meerdere soorten die hun bestaansrecht te danken hebben aan meerdere ‘grondstoffen’. Likeur gemaakt op basis van bijvoorbeeld vruchten, noten of koffiebonen. Vruchtenlikeuren vallen daarin het meeste op vanwege hun kleurtoevoeging. Een ijskoude limoncello na het eten slaat men over het algemeen niet snel af. En jij?

Waarom Likeur?

Likeur is een drank die normaliter rond de 20% alcohol zit. Hiermee is likeur een stuk minder sterk dan veel andere destillaten. Mede hierdoor is likeur uitermate geschikt voor na het eten, bij de koffie of als zoete mixdrank. In veel restaurants worden likeuren ook gebruikt om bijvoorbeeld de speciale dessert koffie klaar te maken of om toetjes mee te garneren. Loopt het water je al in de mond?

Ook bij likeur zijn we altijd op zoek naar speciale, lokale of oude bekende likeuren. De hierboven benoemde limoncello is daar een bekend voorbeeld van. Ook Licor 43 en Van Kleef likeuren zijn bij de meeste van ons wel bekend. Onbekende lokale likeuren kunnen je echter enorm verrassen! Bij ons vind je onder andere Bitterkoekjes, Haagse Hapjes en Salmiak. Wanneer jij graag likeur drinkt. dat hangt helemaal van je eigen voorkeuren af. Wij vinden het een likeurig drankje voor na het eten. Smakelijk!

Assortiment

FunFact

Een andere bekende likeur is Baileys. Er gaan veel foutieve verhalen rond over het drankje. Als je het zou mengen met bier of tonic zou het een blok in je maag vormen. Dit is echter nooit bewezen! Baileys bevat verse room en dat kan gaan schiften als het met zuur gemengd wordt. De inname van beide dranken kunnen dus prima op dezelfde avond plaatsvinden.

er is meer...!

We hebben een uitgebreid assortiment met whisk(e)y, bourbonrum, likeur, tequila en jenever. Kom gerust even langs om te kijken wat we hebben staan.

©2021 - Schavuit & Co

Algemene voorwaarden

Share This