Bourbon

Iedere bourbon is whiskey, maar niet alle whiskey is bourbon! Het had een uitspraak van Johan Cruijf kunnen zijn. Waarom verdient bourbon haar eigen categorie naast de overige whiskeys? Bourbon is altijd Amerikaans, bevat tenminste 51% maïs, heeft geen additieven en moet aan allerlei percentages alcohol voldoen tijdens het stookproces. Dit maakt bourbon uniek én interessant!  

Waarom Bourbon?

Stiekem is bourbon de favoriete categorie whiskey van Schavuit Mickel. Het is een whiskey soort die niet zo bekend is in Nederland als Schotse en Ierse whisky. De rijke verhalen, maakprocessen en specifieke smaken die bourbon te bieden heeft brengen wij om die reden graag aan de man, of vrouw natuurlijk! Nieuwsgierig naar de meer onbekende flessen die een verborgen schat aan smaak bevatten? Mickel weet je uitstekend te adviseren. Kom het ontdekken! We hebben meer dan genoeg.

Ook in de categorie bourbon hebben we meer dan genoeg verrassingen staan. Natuurlijk hebben we de ‘oude rotten’ uit het vak als Jim Bean en Maker’s Mark (de favoriet van de jongens van Black Bottle Riot). Toegankelijke bourbon mét de kenmerkende Amerikaanse smaak. De meer onbekende merken als Michters en Woodford zullen echter een onuitwisbare indruk achterlaten. Ben jij klaar om te ontdekken welke whiskey wonderen er nog meer schuilen in het bourbon rek? Time to find out!

Assortiment

FunFact

Zodra mensen Amerika en whiskey in één ademteug noemen denken mensen vaak aan Jack Daniels. Misschien wel ’s werelds meest beroemde Amerikaanse whiskey. Jack Daniels is echter geen bourbon volgens de officiële kenmerken van de drank. Jack wordt namelijk na distillatie gefilterd door een drie meter dikke laag houtskool, gemaakt van esdoorn. Mocht je een échte bourbon mee naar huis nemen dan kunnen wij maar één ding zeggen: BourBon appetit en geniet!

er is meer...!

We hebben een uitgebreid assortiment met whisk(e)y, bourbonrum, likeur, tequila en jenever. Kom gerust even langs om te kijken wat we hebben staan.

©2021 - Schavuit & Co

Algemene voorwaarden

Share This